Romantisk feriested i Vietnam ud over det sædvanelige







Amanoi - Vĩnh Hy Bay, Vietnam




Rejser og romantik er naturligvis forbundet. Hvem husker ikke en tid i deres liv, hvor de søgte efter en romantisk ramme for deres ferie med den særlige udkårne. Når man søger efter romantisk sted til ens rejse, så er det efter min mening afgørende med smukke omgivelser, fred, samt aktiviteter, som kan nydes sammen. Dertil tilføjes luksus, udover hvad man normalt vil spendere, så tror jeg, at man er kommet godt på vej. Når jeg overveje egnede steder, der kunne kvalificere sig som rammen for en romantisk ferie, kommer jeg til at tænke på Amanoi. 

I 2013 åbnede denne luksus oase i nærheden af Vinh Hy Bay, og dette sted er virkelig på alle måder designet til et romantisk eventyr. Det er beliggende i private og frodige omgivelser. Vejen dertil er privat. så du er ikke generet af trafikstøj som så mange steder i Vietnam. Resortet er omgivet af Nui Chua National Park og med udsigt over den spektakulære Vinh Hy Bugten. Boligerne er beliggende i 31 pavilloner, flere af dem med private swimmingpools, og placeret på en bjergskråning med inspirerende udsigt.




Trækonstruktionen passer godt til de naturlige omgivelser


Spaen på resortet er beliggende ved siden af feriestedets Lotus sø. Lotus er den nationale blomst og ofte knyttet til Spa. Guidet meditation, Tai Chi, Qi Gong og yoga tilbydes, så du kan slippe af med stress.





For bare at gøre det endnu bedre, så kan morgenmaden serveres på den private strand.





Husk, det er naturligvis ikke nok at finde de perfekte romantiske omgivelser - du er stadig den vigtigste bidragyder til at gøre det rigtig romantisk.





Området omkring Resortet - Vinh Hy Bay



Området er en af de smukkeste bugter i Vietnam. Hvide sandstrande, farverige koralrev og et charmerende fiskerleje Vinh hy. På trods af dette, er Vinh Hy Bay næsten ukendt hos udenlandske turister. Hvis du ønsker at få en idé om, hvor det er placeret, så ligger Cam Ranh lidt nordpå og fortsætter du yderligere nprdpå, så vil du nå den ældste og mest overfyldte strand destination i landet - Nha Trang. Hvis du i stedet bevæger dig mod centrum af landet, vil du nå blomster byen Dalat. Denne frodige by i bjergene er et egnet supplement til Amanoi med henblik på at fuldende den romantiske ferie.


Det er let at komme til Vinh Hy Bay, da Cam Ranh har en lufthavn, som er ca. 55 km væk.  Der er nogle gode koralrev for dykning og snorkling i området, men fiskeri er den vigtigste indtægtskilde her, og hos de lokale fiske- og skaldyrsrestauranterne er alt friskfanget. Om morgenen er de farverige fiskerbåde som farvede prikker på vandoverfladen. Det er muligt at tage med en båd med glasbund for at se marine livet.

Núi Chúa Nationalparken er utvivlsomt en af hovedattraktionerne i området. Vandreture tilbydes, men det højeste punkt er over 1000 meter over havets overhøjde, og på vejen er du nødt til at passere en række mindre bakker, så det er ikke så let at nå toppen. I løbet af din klatring vil du dog kunne nyde den fantastiske udsigt over kysten med sine mange bugter. Parken har fugle, solbjørne, aber og hjorte. Det har 11 arter af skildpadder og strandene er nogle af de få udklækningssteder i Vietnam for at de truede grønne skildpadder.


Parken dækker et areal på 24.000 hektar. Omkring 30.000 mennesker bor inden for grænserne af Núi Chúa Nationalparken. De fleste er Vietnamesere, men de bor også de etniske minoritetsgrupper Cham og Raglay. Raglay er et af de mindste etniske minoriteter i landet med mindre end 100,000 personer, og for det meste bor i de i et lille område af denne provins og naboprovinsen.





Rai Cave er en af de mest fantastiske attraktioner i området. Det er beskrevet som et vandfald på havet. Det ser ud som noget fra rummet - meget imponerende. Korallerne er dækket af mos og jeg er ikke sikker på, hvad man skal sammenligne det med.






Amanoi ligger prismæssigt for højt for mig, så denne sommer (og i virkeligheden er det bare et par dage fra nu!) vil jeg holde ferie i Cam Ranh hvor jeg stadig kan nyde området og dagdrømme om at være et så fredfyldt og romantisk sted som Amanoi. Uanset hvad, så vil min datter sørge for, at dette vil blive en familieferie i stedet for romantisk en. 



Mit "familieresort" i Cam Ranh, hvor sommerferie skal holdes 


God sommerferie.

* Anh



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

CHÈ - en fantastisk dessert - kompleks, farverig, kreativ.